HomeC.V. KetelsReparatie & OnderhoudService abonnementen(Design) radiatorenVloerverwarmingBadkamer /Sanitair Installatie werk Aanbiedingen24-uurs serviceWerken bij
0206333884
7 dagen in de week
24 uur per dag!
bereikbaar

Vloerverwarming
De vele voordelen van vloerverwarming                    

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.
Uit onderzoek is gebleken dat de optimale behaaglijkheids temperatuur bij vloerverwarming 1 à 2 °C lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad Celsius lagere ruimtetemperatuur vermindert het energieverbruik al met 5 a 6%!
Bovendien is vloerverwarming een Laag temperatuur verwarmingssysteem. Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C. (LTV)
HR-ketels hebben bijvoorbeeld alleen het hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen.
Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen.
Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Extra voordelen

Ingelopen buisTraditioneel worden de vloerverwarmingsbuizen óp de constructievloer aangebracht.
Hier wordt vervolgens een dekvloer overheen gesmeerd en daarna volgt de vloerafwerking van bijvoorbeeld tegels, plavuizen, linoleum, laminaat, parket of vloerbedekking. Een totale laag van minstens 5 à 6 cm dik.
Als er in de woning al een dekvloer aanwezig is en de vloerverwarming moet hier op de traditionele manier op aangebracht worden, dan betekend dit dat er opnieuw een hoogte van 5 à 6 cm bij komt. Hierdoor zullen deuren moeten worden ingekort en is bij een al aanwezige keuken het werkblad niet meer op hoogte.
Het alternatief is om de totale bestaande dekvloer te verwijderen en deze opnieuw, inclusief de vloerverwarming, aan te brengen. Uiteraard is dit een kostbare en ingrijpende methode.

Revolutionaire inslijpmethode

InfrezenOm dit voorgaande te voorkomen heeft JK vloerverwarming in samenwerking met All-in installatietechniek BV een revolutionaire montage methode ontwikkeld.
In de dekvloer wordt met een speciaal ontworpen en gepatenteerde slijpmachine, stofvrij een strak sleuvenpatroon geslepen, waarin de verwarmingsbuizen worden aangebracht.
Omdat het inslijpen met behulp van multiresistent industriediamant gebeurt, kan het op 99% van alle dekvloeren toegepast worden.
Een extra opbouwlaag van 5 à 6 cm, of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt daarmee overbodig.
Een ander voordeel van ingeslepen vloerverwarming: het is nog comfortabeler en efficiënter in gebruik. Omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele systemen.
De methode is vrijwel overal toepasbaar en levert aanzienlijke tijd en kosten besparing in de afbouw of renovatie fase van uw woning op.
Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35 - 45°C water) aanvoertemperaturen te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden.

 

Is uw vloer niet geschikt voor inslijpen?

Geen punt, want vanzelfsprekend legt All-in installatietechniek BV ook “traditionele” vloerverwarming aan. Waarbij we net als bij ingeslepen vloerverwarmingen snel en efficiënt te werk gaan, gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige materialen en gereedschappen en het geheel keurig afwerken.  


© All-in Installatietechniek
Lexikan media services